Kärleksmums

Kärleksmums, eller mockarutor som de också kallas bakades för någon vecka sedan för att sedan frysas in och serveras på sonens kalas i veckan. Funderar redan på att baka en ny omgång kärleksmums och fylla frysen, det är perfekt att ha i frysen när man får spontana fikabesökare. Denna variant av kärleksmums har supersmarriga chokladbitar i och mörk choklad uppepå för en lite vuxnare smak. Sonen älskar dock dessa så även barn tycker om dem. När jag bakar dessa nästa gång ska jag ta en bättre bild, dessa tog slut så snabbt att jag inte hann ta en bättre bild på dem än denna :)
 
 
Kärleksmums, 1 plåt:
5 st ägg                 
4 dl strösocker                
4,5 dl vetemjöl                 
3 tsk bakpulver                
5 msk  kakao av god kvalitet                 
300g smör                 
2 dl vatten                 
200g mjölkchoklad         
Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde                 
2 msk espressokaffe                 
200g mörk kvalitets choklad 70%                 
2 dl kokosflingor till garnering                
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten. Hacka mjölkchokladen grovt och strö över smeten. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan. Strö över kokos och skär i rutor.
 
Inspiration: Leila Lindholm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0