Thailändsk lax

Cervera har nu rea i sina butiker och för någon vecka sedan hittade en sådan fin ugnsform där för halva priset. Med sin mörka färg i lila kommer den passa perfekt till höstens gratänger och andra ugnsrätter. Men redan häromdagen testades ugnsformen när jag gjorde thailändsk lax till mig och resten av familjen. Egentligen ska denna rätt ätas med ris men vi försvenskade rätten något genom att servera laxen med färskpotatis, gott det också. Tummen upp från hela familjen och den är enkel att tillaga och sköter sig själv i ugnen, en perfekt vardagsrätt med andra ord!
 

3-4 port.
 
4 laxfiléer
3 dl creme fraiche
1 dl grädde
3 tsk röd curry paste
Salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och salt dem rejält.  Vispa ihop creme fraiche med grädde, curry paste och peppar. Häll såsen över laxen och ställ in i mitten av ugnen. Efter ca 20 minuter är laxen klar. Servera med ris eller färskpotatis och en god sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0