Tacopaj

Ännu en favoritpaj åt vi för någon vecka sedan, denna gång tacopaj. Enda som är synd är att pajen är så krämig att den aldrig går att få snygg på bild så det får duga med en bild på pajen i pajformen. Servera den gärna med en kålsallad och fredagsmiddagen är klar, en liten variant av det vanliga fredagsmysmiddagen - tacos :)
 
 
ca 600 g köttfärs
1 påse Santa Maria Tacokrydda
2 dl Chili & Paprika creme fraiche
Några matskedar passerade tomater, beroende på tycke och smak
1/2 dl vatten
3 dl vetemjöl
100 g smör
4 msk vatten
riven ost

Blanda vetemjöl, smör och vatten i en bunke till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajdegen i 200 grader i tio minuter. Bryn köttfärs till den är genomstekt. Krydda med en påse tacokrydda och lite vatten. Rör om. Blanda i den smaksatta creme fraichen och låt sjuda i några minuter. Tillsätt sedan passerade tomater, några matskedar beroende på tycke och smak. Fyll den förgräddade pajdegen med köttfärsblandningen. Garnera pajdegen med riven ost. Grädda mitt i ugnen, 225 grader i ca 20 minuter. Servera pajen med en god sallad och gott bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0