Passionsfruktcheesecake

Denna efterrätt tillagades till påsken och var en riktigt god cheesecake - perfekt med en gul cheesecake också till påsken :) Bakades två dagar före den skulle ätas och förvarades i frysen fram till dagen för serveringen, då fick den stå i kylen några timmar och var då perfekt krämig till kaffet serverades. Kommer absolut att göras igen!
 
 
Botten:
200g digestivekex
100g smör
 
Innehåll:
5 gelatinblad
200g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Saften av 1 lime
 
Passionsfruktsgelé:
3 gelatinblad
3 passionsfrukter
1/2 dl koncentrerad tropisk juice
2 dl vatten
 
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa digestivekexen fint och smält smöret. Blanda och tryck ut i en rund form med löstagbara kanter (ca 24 cm). Släta till med baksidan av en sked. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Låt kallna i kylskåp i formen.
Blötlägg gelatinbladen till innehållet i kallt vatten. Rör ut philadelphiaosten med florsocker och tillsätt äggulor och vaniljsocker. Vispa upp blandningen så den blir aningen fluffig. Ta en ren bunke och vispa grädden till en fast konsistens. Pressa saften av limen i en kastrull och värm upp juicen som blir, rör ner de utkramade gelatinbladen och se till att dessa löses upp ordentligt i juicen. Blanda grädden i äggsmeten och så även den avsvalnade limejuicen under kraftig omrörning. Häll smeten öven den kalla (obs!) kexbotten och ställ att stelna frysen i minst 3 timmar innan passionsfruktgelén hälls på.
Blötlägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en finmaskig sil. Pressa innehållet ned i en kastrull och tillsätt koncentrerad juice och vatten. Koka upp och ta av från plattan. Krama ur gelatinbladen och rör ut dem i juiceblandningen. Ställ att svalna i rumstemperatur. När blandningen är kall tar du ut cheesecaken ur frysen och häller över gelén. Låt stå i frysen några timmar till, gärna över natten. Tina sedan upp cheesecaken i kylen i 6 timmar före servering.
 
Inspiration: Elle Mat & Vin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0