Parmainlindad kycklingfilé med balsamvinägersås

Mums vilket god rätt vi gjorde i helgen för första gången - parmainlindad kycklingfilé med balsamvinägersås serverades med ris och sallad. God och festlig rätt, perfekt för middagsbjudningar eller fredags/lördagsgott med ett glas gott vin till! Denna rätt kommer jag absolut göra fler gånger!



4 port. + någon matlåda

1 påse/förpackning kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
8 skivor parmaskinka
4 dl vispgrädde
4 msk balsamvinäger
2 msk konc kycklingfond
3 pressade vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15-20 min. Se till att kycklingen är helt genomstekt, den får ej vara röd. Servera med sallad och kokt ris.

Inspiration: Starwoman

Kommentarer
Postat av: Jessica

Så mumsigt, ser väldigt gott ut!

Nu har jag fått mössan jag vann hos dig, den är superfin!

http://jessicaspace.devote.se/blogs/18303108/till-knoppen.htm

2012-03-28 @ 10:09:28
URL: http://jessicaspace.devote.se
Postat av: Amanda

Mums, det får provas! ;)

2012-03-28 @ 22:51:59
URL: http://www.hesselgard.se
Postat av: milla

Jag blir lika förvånad varje gång är jag använder balsamvinäger att det blir så god smak på maten. Denna rätt ska jag prova

2012-04-01 @ 21:47:57
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0