Rödspätta med kräft-äggsås

Så var det fredag igen, hoppas att ni får en underbar helg!

Denna middagsrätt kommer från matkassen och var väldigt god. Dock var rekommendationen att äta den med ris och det håller jag inte alls med om, denna rätt ska absolut ätas med potatis och ingenting annat.



4 port.

400g rödspättafilé
2 ägg
salt och
peppar
1 dl vetemjöl
170 g kräftstjärtar i lake
1 ask
krasse
2 dl lättcrème fraiche
1/2
citron
ca 1 krm cayennepeppar (eller mer efter smak)

Tina spättan. Koka äggen 8 minuter. Dela spättan på längden och krydda den med salt och peppar. Vänd den i mjölet. Låt kräftorna rinna av. Skala och hacka äggen och klipp krassen. Blanda ägg, krasse och kräftor med crème fraiche. Riv citronskalet och pressa ur saften. Rör ner citronskal och saft i såsen. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar. Stek fisken i en panna i matfettet, 1–2 minuter på varje sida. Servera fisken med kräft-äggsåsen  och potatis i någon form.

Inspiration: ICA.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0