Kyckling- och baconpaj

Min absoluta favoritpaj kommer i repris här, kyckling- och baconpaj! Denna paj skulle jag kunna äta en gång i veckan och ändå inte tröttna på den. Hoppas att ni haft en bra helg, det har jag haft trots att vädret inte varit det bästa då det spöregnade hela lördagen och ända fram till söndag eftermiddag.



Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
500-800 gram kycklingfilé
2 pkt bacon
3 dl creme fraiche
2 msk chilisås
100 gram färskost, jag använde Creme Bonjour vitlök
Salt & peppar

Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen. Nagga pajdegen och förgrädda i 10 minuter. Strimla kycklingen och bryn den. Klipp ner baconet och bryn även den. Rör ihop färskost, creme fraiche och chilisås i en bunke innan du häller ner blandningen med kycklingen. Smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda tillsammans innan du lägger det i pajformen, strö ost över och grädda i ca 25-30 minuter eller tills pajen fått fin färg. Serveras tillsammans med en god sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0