Chokladcheesecake

På sonens kalas gjorde jag en chokladcheesecake. En mäktig och god cheesecake som är perfekt att förbereda dagen innan då den ska stå i frysen minst 6 timmar innan servering.



Chokladchessecake

200g Philadelphiaost
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stycken äggvitor
3 dl grädde
200g riven mjölkchoklad
ca 1/2 paket digestive
ca 50g smält smör

Chokladtryffel :
200g mjölkchoklad
1,5 dl grädde
3 msk smör

Smält smöret. Mixa eller smula digestiven och rör ihop med det smälta smöret. Tryck ut digestiven i en ugnsfast form med avtagbara kanter, ca 20 cm. Ställ kallt. Riv mjölkchokladen grovt på ett rivjärn. Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar. Viktigt att äggviteskålen är riktigt ren och torr. Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker – vispa tillsammans till en slät smet. Vispa grädden hårt i en annan skål. Vispa sist äggvitor i ännu en skål och vispa till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner utan att äggvitan rinner ner/ut). Vänd sedan ner denna i smeten också. Rör ner den rivna chokladen, och vänd om tills det blandat sig. Häll upp smeten i formen och täck med plastfolie och ställ i frysen. Under tiden kan du börja med chokladtryfflen: Bryt chokladen, i mindre delar. Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull, häll sedan den heta grädden över chokladen och rör tills tryfflen är slät. Låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta över cheesecaken. Sedan ska cheesecaken stå i frysen i minst 6 timmar innan du serverar.

Inspiration:
Jennys Matblogg

Kommentarer
Postat av: Katarina

Cheesecake är så gott och med choklad i och på, mums!

2012-06-12 @ 03:00:31
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0