Rödspätta med kokt potatis och romsås
HÄR hittar du min Ib Laursen-tävling så skynda in och tävla!
Häromdagen gjorde vi en rätt som får tummen upp av alla i familjen, nämligen lättpanerad rödspätta som serverades med kokt potatis, broccoli och romsås. Ända sedan jag var liten har jag älskat rödspätta men synd nog äter vi det alldeles för sällan, det får bli bättring på det helt enkelt!


Lättpanerad rödspätta:
Mjöl
Salt
Vitpeppar
1 ägg
Rör ihop mjöl, salt och vitpeppar i en djup tallrik. Vispa ett ägg i en annan djup tallrik. Vänd rödspättan först i ägget och sedan i mjölblandningen runt om. Stek spättan i en stekpanna med smör i ca 2-3 minuter per sida.
Romsås:
2 dl creme fraiche
Saft från 1/2 citron
1/2 burk röd rom
Dill
1-2 msk sweet chilisås
Salt
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Låt stå kallt till servering.
Häromdagen gjorde vi en rätt som får tummen upp av alla i familjen, nämligen lättpanerad rödspätta som serverades med kokt potatis, broccoli och romsås. Ända sedan jag var liten har jag älskat rödspätta men synd nog äter vi det alldeles för sällan, det får bli bättring på det helt enkelt!


Lättpanerad rödspätta:
Mjöl
Salt
Vitpeppar
1 ägg
Rör ihop mjöl, salt och vitpeppar i en djup tallrik. Vispa ett ägg i en annan djup tallrik. Vänd rödspättan först i ägget och sedan i mjölblandningen runt om. Stek spättan i en stekpanna med smör i ca 2-3 minuter per sida.
Romsås:
2 dl creme fraiche
Saft från 1/2 citron
1/2 burk röd rom
Dill
1-2 msk sweet chilisås
Salt
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Låt stå kallt till servering.
Kommentarer
Postat av: anna
å det är så gott:)
Postat av: Vardaxlyx
Ser jätte gott ut! Jag som ÄLSKAR rödspätta hihi!
Kram
Postat av: Johanna Öberg
åh så gott!!
Trackback