Förrätt - Hummersallad med dijon- och parmesandressing
Igår var vi bjudna på födelsedagsmiddag hemma hos mina föräldrar! Vi blev bjudna på en underbart god middag och först ut är den hummersallad med dijon- och parmesandressing vi fick till förrätt, mums! Recept och bild på varmrätten får ni i nästa inlägg. Ha en bra lördag med förhoppning om en bra delfinal 3 i Melodifestivalen!


4 port.
2 st hummer, skalad
1 paket bacon, tärnad
10 cm gurka
2 st tomater
1 ask jungfrusallad
Dressing:
1 st äggula
1/2 msk dijonsenaps
1 msk charlottenlök, finhackad
1 msk gräslök, finhackad
2 msk olivolja
1/2 dl rapsolja, kallpressad
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk riven parmesanost
Salt och peppar
Skär hummerköttet diagonalt i ganska stora bitar. Lägg upp jungfrusalladen i små skålar/glas. Skär gurka i fina strimlor, tomat i små bitar och lägg dessa ovanpå salladen. Dressingen: Finhacka schalottenlöken. Vispa ihop äggula, oliv- och rapsolja, vinäger och parmesan. Tillsätt lite salt och peppar samt den finhackade schalottenlöken och gräslöken. Blanda hummerköttet med dressingen. Strimla baconet och stek knaprigt. Strö baconfräset över salladen och servera.
Inspiration: Tasteline.com


4 port.
2 st hummer, skalad
1 paket bacon, tärnad
10 cm gurka
2 st tomater
1 ask jungfrusallad
Dressing:
1 st äggula
1/2 msk dijonsenaps
1 msk charlottenlök, finhackad
1 msk gräslök, finhackad
2 msk olivolja
1/2 dl rapsolja, kallpressad
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk riven parmesanost
Salt och peppar
Skär hummerköttet diagonalt i ganska stora bitar. Lägg upp jungfrusalladen i små skålar/glas. Skär gurka i fina strimlor, tomat i små bitar och lägg dessa ovanpå salladen. Dressingen: Finhacka schalottenlöken. Vispa ihop äggula, oliv- och rapsolja, vinäger och parmesan. Tillsätt lite salt och peppar samt den finhackade schalottenlöken och gräslöken. Blanda hummerköttet med dressingen. Strimla baconet och stek knaprigt. Strö baconfräset över salladen och servera.
Inspiration: Tasteline.com
Kommentarer
Trackback