Pasta med färska räkor
Håll utkik alla kära läsare - inom kort kommer en tävling på bloggen :)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2100748/images/2011/img_6314_164658540.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2100748/images/2011/img_6315_164658716.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2100748/images/2011/img_6320_164658852.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2100748/images/2011/img_6327_164714683.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2100748/images/2011/img_6328_164714920.jpg)
Vintips, vitt vin som också serverades på mitt och makens bröllop
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2100748/images/2011/img_6335_164715135.jpg)
Efterrätt: Chokladmousse med hallon från Gateau
4 port.
1 kg oskalade räkor
1 vitlök
1 gul lök
1 färsk röd chili
2 stora tomater
2 msk hummer- eller fiskbuljong
2 dl grädde
gräslök
en skvätt konjak
en skvätt vitt vin
salt och peppar
Skala räkorna. Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs löken i olja i en stor stekpanna/traktörpanna utan att den tar färg Dela och kärna ur chilin och tärna den fint. Lägg den i lökblandningen. Kryssa tomaterna på båda sidorna och doppa dem i kokande vatten i 30 sekunder. Lägg dem sedan i kallt vatten så att du lätt kan ta av skalet. Dela varje tomat i fyra delar och skär ur inkråmet som du sedan kastar. Skär tomatköttet som är kvar i fina tärningar. Häll på vitt vin i lagom mängd i lökblandningen och låt koka in. Häll i buljongen, tomaten och grädden och låt koka några minuter till. Smaka av med salt, peppar och lite konjak. Koka pastan (gärna lite bättre italiensk pasta) al dente. Hacka gräslök. När pastan är klar och avrunnen tar du bort stekpannan från plattan och lägger i räkorna och rör ned pastan och toppar med gräslöken. Servera gärna med ett gott bröd till.
Inspiration: Skaldjur av Torsten Jansson
tack för kommentaren! funkar LCHF för er? jag blev jätte snurrig och mådde jätte dåligt efter ca 3 veckor så slutade. Dels var jag stressad under den perioden jag testade så kan ju ha med det att göra också.. :)
är brödet också från Gateau? det är godaste brödet jag ätit!
Vilka fina bilder du frestar med! Räkorna får ni behålla för er själva, men titta kan man göra ändå ;) Och efterrätten ser ju inte nådig ut alltså, ojojoj!
Så smarrigt det ser ut!
Ja, det var verkligen gott!
Kul att du gillar min blogg, din blogg verkar väldigt bra också. Ska kolla lite mer men den där pastarätten ser ju bara sååå god ut! :D
sv: Tack så mkt:) tror att vi snart e friska. fin blogg du har:)
ja det är stort för dom små att få vara utan mamma ett tag, nyttigt =)
Svar:
Tack det tkr jag med ^^
Aah..tack för tipset men är inte intresserad, tipsa gärna andra tävlingar nästa gång när du har någe annat ^^ gillar när du gör det!
pastan ser sjukt goood ut ;D
Ser jättegott ut!
Mmm vad gott det ser ut!!
Så gott!! Detta är vår favvorätt här hemma!! Går liksom inte att misslyckas!!
Godmorgon..Massa gott du delar med dig.
mmmmmmmmmmmmh... :D se ser så floffiga ut, bollarna! ;D
Usch ja, det var inte alls roligt att se dom sticka min älskling, men de är ju bra att ha gjort det nu:)
ser att ni äter enligt lchf, ska börja med det då jag ammat färdigt:) Körde det ett halv år o gick ner närmare 30kg med lchf o träning:)
det såg riktigt gott ut men tyvärr så äter jag inte räkor =/ kram
oh så gott det såg ut :)
Åh så gott!
Det där såg väldigt gott ut =)
det där såg riktigt gott ut! :D
Men oj, va gott detta verkar :) Fint!
Tack så mycket! Åh vad gott det ser ut, verkligen.