Matkasse måltid nr 1

Idag testade vi den första av MatHems matkasse-middag, nämligen Mexikansk tacos! En jättegod maträtt som vi absolut kan tänka oss att laga igen. En bra variation till vanlig tacos då detta var med kryddigt kött och andra tillbehör såsom lök, koriander, lime och guacamole. För att göra rätten lite mer matig lade vi till lite mer grönsaker såsom rivna morötter och sallad. Det jag tyckte saknades var lite salsa så det kommer serveras med nästa gång.





800-1000g fläskkarré

Kryddblandning:
2 tsk paprika pulver
2 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
2 tsk salt
3 klyftor vitlök

Guacamole:
4 avokados
2 tomater
½ lime ev. lite chilipulver
Salt och peppar

Till servering:
Små tortillabröd
1 kruka koriander
1 ½ lime
½ rödlök

Gör guacamole: Kärna ur avokadon och mosa fruktköttet ordentligt i en skål. Hacka tomaterna fint och blanda med avokadomoset (eller servera separat till de som inte gillar avokado). Pressa över ½ lime och smaka av med salt och peppar. Tillaga tacokött: Strimla köttet fint. Blanda ihop paprikapulver, chilipulver, spiskummin och salt i en bunke. Pressa även ner vitlöken och lägg sedan i köttet. Blanda om ordentligt så att kryddblandningen fördelas jämt över köttet, använd händerna för bästa resultat. Hetta upp lite smör eller olja i en stor stekpanna och stek köttet tills helt genomstekt. Skär limen klyftor, skala och hacka löken och hacka koriandern. Ställ fram lime, lök, koriander, bröd och kött på bordet.

På mexikanskt vis arrangerar du tacon med en sträng kött och guacamole tvärs över brödet. Pressa sedan en klyfta lime och strö rikligt med hackad koriander över. Vik ihop, ät och njut!

Inspiration: Mathems Familjematkasse


Kommentarer
Postat av: Nathalié - Extrem barnlängtan & snart händer det. Ivf 2012! <3

Det där såg allt mumsigt ut :)

2011-11-11 @ 13:52:19
URL: http://yarp.blogg.se/
Postat av: Cilla

Mmm vad gott! jag har haft matleverans jag med,kul att testa nått annat=b

2011-11-15 @ 21:48:45
URL: http://cillapilla.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0