Kyckling- och baconpaj

Finns det någon mer perfekt middag än pajer av olika slag. Går snabbt att tillaga, sköter sig själv i ugnen och kan med fördel ätas med en god kålsallad. Denna kyckling- och baconpaj är sååååå god om jag får säga det själv, krämig och smakrik så skynda er att testa denna om ni inte redan gjort det!



Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
500-800 gram kycklingfilé
2 pkt bacon
2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
100 gram färskost, jag använde Creme Bonjour vitlök
Salt & peppar

Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen. Nagga pajdegen och förgrädda i 10 minuter. Strimla kycklingen och bryn den. Klipp ner baconet och bryn även den. Rör ihop färskost, creme fraiche och chilisås i en bunke innan du häller ner blandningen med kycklingen. Smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda tillsammans innan du lägger det i pajformen, strö ost över och grädda i ca 25-30 minuter eller tills pajen fått fin färg. Serveras tillsammans med en god kålsallad.


Kommentarer
Postat av: Sus

DEN pajen ska jag smarra till det med på söndag!

Mums!

2011-12-01 @ 11:50:19
URL: http://blomtoken.blogg.se/
Postat av: Helen

Å gud så god den här pajen verkar vara, den ska absolut bakas i helgen :D.



Ha en bra kväll.



Kramar

2012-03-21 @ 22:08:55
URL: http://tiemsa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0