Vit chokladkladdkaka
Idag är det fredag den 13:e men hittills denna härliga fredag har jag inte drabbats av någon otur i alla fall (peppar, peppar...)! Såg ni Eurovision Song Contest igår? Det var ju helt galet spännande och jag skrek rakt ut när de äntligen ropade upp Sverige som sista land att gå vidare till finalen, PUH! Denna efterrätt gjordes förra helgen och var jättegod, lite mäktig men då räcker ju kakan längre :) Den kommer jag absolut baka igen!
Idag är sista dagen att tävla om barnleksak i samarbete med Smultronbyn Träleksaker, i helgen drar jag en lycklig vinnare så skynda att tävla HÄR om du inte redan gjort det!


Kaka:
200 g smör
200 g vit choklad
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr:
1/2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
Hallon
Vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt den vita chokladen (i småbitar) och rör om till den smälter. Vispa ägg och socker poröst och vitt. Vänd ner chokladblandningen och mjölet med hjälp av en slickepott. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt sedan kallna och ställ in i kylen fram till strax innan servering. Koka upp grädde, ta av från värmen och tillsätt chokladen till glasyren (i småbitar). Ställ i kylen i 5 minuter så den nästan hinner stelna. Bred glasyren över kakan och ställ in i kylen igen fram till servering. Servera med vispgrädde och hallon. Är även god dagen efter....och dagen efter det :)
Inspiration: Halv åtta hos mig
Idag är sista dagen att tävla om barnleksak i samarbete med Smultronbyn Träleksaker, i helgen drar jag en lycklig vinnare så skynda att tävla HÄR om du inte redan gjort det!


Kaka:
200 g smör
200 g vit choklad
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr:
1/2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
Hallon
Vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt den vita chokladen (i småbitar) och rör om till den smälter. Vispa ägg och socker poröst och vitt. Vänd ner chokladblandningen och mjölet med hjälp av en slickepott. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt sedan kallna och ställ in i kylen fram till strax innan servering. Koka upp grädde, ta av från värmen och tillsätt chokladen till glasyren (i småbitar). Ställ i kylen i 5 minuter så den nästan hinner stelna. Bred glasyren över kakan och ställ in i kylen igen fram till servering. Servera med vispgrädde och hallon. Är även god dagen efter....och dagen efter det :)
Inspiration: Halv åtta hos mig
Kommentarer
Postat av: Jane
Tusen tusen tack för receptet.
Ser så fantastiskt gott ut så jag sitter här och dreglar.
Kramar i massor du fina / Jane
Postat av: Linda-Mamma till Alfred
Mmm vad gott det där ser ut att vara verkligen!
Postat av: Linnea- Ebbas mamma
Jag flög upp ur soffan och skrek igår! Jag som inte äns brukar vara intresserad av Eurovision men det blev bara som en reaktion :P Hoppas du får en underbar helg!
Postat av: Michaela | Vägen till uska, bloggdesign, foto & vardagsliv
svar
tack så jätte mycket! :)
känner mig lite bättre idag efter att ha sovit igenom snart två dagar :)
Postat av: sophie
Hej jag var in och tävlade på din blogg igårkväll (smultronbyn). Hoppas att du har sett det inlägget,
ha det bra, kramar från oss
Postat av: En pojkmammas vardag ♥
hej! Är nu ruskigt nyfiken på vem som är den lyckliga vinnaren i din tävling i samarbete med Smultronbyn :)
Trackback