Lax tagliatelle

Åååå vad jag gillar denna rätt, en av mina favoriträtter som vi ofta bjuder på när vi får gäster. Lax, färska örter och pasta, det kan inte gå fel =)



600 g laxfilé
5 msk olivolja (gärna blandad olivolja med en chiliolja)
5 msk limesaft
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl grädde
ca 400 g tagliatelle
4 msk eller mer av blandade örter (basilika, timjan, gräslök och dill)
1 finhackad vitlöksklyfta
olivolja

Blanda ihop olivolja, limesaft och vitlöksklyftor till marinaden. Skär laxen i tärningsstora bitar och marinera den i 15 minuter. Bryn laxtärningarna i en stekpanna och ställ åt sidan. Häll över marinaden i en kastrull, rör ner grädden, sjud såsen någon minut till den blir varm. Koka tagliatellen enligt anvisning på förpackningen. Droppa lite olivolja över den färdigkokta pastan. Blanda pastan med vitlöksklyftan och de finhackade örterna. Häll lax och sås över tagliatellen och servera direkt, gärna med vitlöksbröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0