Serranolindad fläskfilé

I helgen provade vi ett recept från kokboken Hemma hos Melker Andersson, supergott blev det. Vi gjorde serranolindad fläskfilé och till det serverades en kålsallad med en stark chilisås. Serranoskinkan blev såååå god när den fick stå i ugnen, superkrispig, salt och god!



3 port.

ca 600 g fläskfilé
5-7 skivor serranoskinka
Färska alternativt torkade örter såsom salvia, dragon, basilika
Salt & svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 175 grader. Putsa fläskfilén från fett. Krydda med lite salt och peppar runtom. Lägg ut serranoskinka på en skärbräda, lite omlott. Strö på örter på skinkan samt vitlök skuren i tunna skivor. Lägg på fläskfilén på ena kanten av skinkan och rulla tills hela köttet är täckt av skinka. Bryn köttet snabbt i en het panna runtom. Lägg köttet i en ugnsfast form med stektermometer. Stek köttet i ugnen  till temometern visar ca 68 grader. Servera med en god sallad och sås alternativt potatisgratäng.

Kommentarer
Postat av: MATBLOGGEN



Mums! Vilken god mat :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0