Hummersoppa

Denna hummersoppa gjorde vi till förrätt på nyårsafton och den blev en sådan succé att vi gjorde den en gång till nu i veckan, vid trettondagshelgen. Lättlagad och god och känns lyxig!

 4 personer, förrätt:

1-2 humrar
smör att steka i
1 stor hackad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad salvia
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
1 1/2 fiskbuljongtärning
1 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
cayennepeppar
2 msk konjak
Ev salt efter avsmakning

Rensa humrarna och lägg köttet åt sidan. Fräs skalen i smör i en kastrull. Rör ner vitlök, tomatpuré, salvia
och mjöl. Häll på vin, vatten och fiskbuljongtärning och låt koka ca 20 min. Sila soppan och rör ner creme fraiche. Smaksätt soppan med cayennepeppar, konjak och eventuellt lite salt.

Lägg hummerköttet skuret i bitar i tallrikarna, häll på soppan över hummern. Servera med en klick creme fraiche och smörstekt bröd.

Inspiration: Matplatsen


Kommentarer
Postat av: Jennie

Men åh va gott det ser ut!!! Älskar soppa, ska testa detta! /Jennie

2011-01-09 @ 18:58:44
URL: http://blogg.aftonbladet.se/lovgren
Postat av: Monica

Musigt ! Ska pröva den nån gång

2011-01-09 @ 23:50:22
URL: http://blogg.aftonbladet.se/10119

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0