Fyllda kycklingfiléer
Denna rätt är riktigt festlig och gjordes i helgen när min familj var här och hälsade på! Vi serverade den med vitlöksrostad klyftpotatis och sparde lite av fyllningen som vi använde till sås, man kan aldrig ha för mycket sås anser jag =)
4 port.
4-6 kycklingfiléer
2 msk smör till stekning
2 vitlöksklyftor
6 marinerade, soltorkade tomater
2 1/2 msk fransk senap
1/2 msk honung
2 msk finhackad timjan
1 krm svartpeppar
Salt
8 skivor salami
1 paket bacon, 140g
2 1/2 dl kesella, 250g
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att finhacka vitlöken, de soltorkade tomaterna och timjan. Blanda ner allt i en bunke tillsammans med kesella, honung och fransk senap. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylskåp medan du förbereder kycklingen. Smält smöret i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på svag värme till de fått lite färg, de ska ej bli genomstekta. Låt filéerna svalna på en skärbräda och skär sedan en djup ficka/ett snitt i mitten på varje filé. Fyll filéerna med 1-2 salamiskivor i varje. Använd hälften av kesella-blandningen till kycklingfiléerna, resten använder du som sås till serveringen. Linda 1-2 baconskivor runt varje kycklingfilé så att inte fyllningen åker ur. Lägg i kycklingen i en ugnsfast form och stek dem i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Kontrollera så att kycklingen är genomstekt innan du serverar den. Servera gärna med klyftpotatis, en god sallad och kesellablandningen.
4 port.
4-6 kycklingfiléer
2 msk smör till stekning
2 vitlöksklyftor
6 marinerade, soltorkade tomater
2 1/2 msk fransk senap
1/2 msk honung
2 msk finhackad timjan
1 krm svartpeppar
Salt
8 skivor salami
1 paket bacon, 140g
2 1/2 dl kesella, 250g
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att finhacka vitlöken, de soltorkade tomaterna och timjan. Blanda ner allt i en bunke tillsammans med kesella, honung och fransk senap. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylskåp medan du förbereder kycklingen. Smält smöret i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på svag värme till de fått lite färg, de ska ej bli genomstekta. Låt filéerna svalna på en skärbräda och skär sedan en djup ficka/ett snitt i mitten på varje filé. Fyll filéerna med 1-2 salamiskivor i varje. Använd hälften av kesella-blandningen till kycklingfiléerna, resten använder du som sås till serveringen. Linda 1-2 baconskivor runt varje kycklingfilé så att inte fyllningen åker ur. Lägg i kycklingen i en ugnsfast form och stek dem i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Kontrollera så att kycklingen är genomstekt innan du serverar den. Servera gärna med klyftpotatis, en god sallad och kesellablandningen.
Kommentarer
Postat av: mika
HUr smakar kesella i sås? :)
Postat av: Anonym
Mums! ska försköka å kolla på din blogg oftare om jag ska laga ngt gott ! :) kramar
Postat av: Käthes mode ♥gravid med tvillingar♥
Ser hur gott ut som helst!!
Trackback