Chokladmoussetårta
Botten:
300 g mandelmassa
3 st ägg
2 1/2 msk kakao
Smör till formen
Mousse:
300 g mörk choklad, helst 70%
1 msk florsocker
6 dl vispgrädde
4 st äggulor
Riv mandelmassan med ett rivjärn. Vispa upp äggen, tillsätt kakao och den rivna mandelmassan. Rör smeten jämn och smidig. Häll smeten i en smord form och grädda i 175° i 20 minuter.
Tag loss från formen och låt kallna.
Smält chokladen i ett vattenbad. Tillsätt florsocker och rör om, låt svalna av något. Vispa grädden och blanda hälften med den smälta chokladen. Tillsätt äggulorna, en i taget till chokladsmeten. Vänd till sist ner resten av grädden. Bred ut smeten över mandelbottnen. Ställ in i frys i minst 5 timmar eller över natten. Ta ut tårtan ur frysen minst 40 minuter innan den ska serveras.
Mycket jobbigt!
Tack för tipset!! Måste provas :) Bakar sällan. Den såg kanongodis ut!! Tack igen :)
Chokladmoussetårtan ser väldigt god ut :)
Kram Anna
Ser gott ut, men det är slut med godsaker för oss... Tyvärr!
Trevlig kväll
men guu den ser ju asgod ut!! den måste jag testa nån dag
Kul med matblogg, himla roligt ju =)
Svar: Åh tack! Kram
Men vad är detta för en blogg. Bara en massa goda recept. Måste läsa vidare.
Åh, ser gott ut :)!