Spaghetti Bolognese

Här kommer ett recept från Markus Aujalay, nämligen Spaghetti Bolognese. Receptet kommer från kokboken Sveriges Mästerkock och en rätt vi tänkt tillaga länge men som nu äntligen blivit tillagad. Gott var det också även om det är skillnad på våran favorit-köttfärssås som är mer gräddig. Detta är mer restaurang-bolognese.





4 port.

400g köttfärs
olivolja till stekning
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 liten bit morot, finhackad
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
400g hela tomater, hackade
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
salt
strösocker
svartpeppar

Stek köttfärsen på hög värme i olivolja i en gryta till färsen är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och morot. Stek ytterligare en minut. Bland i tomatpuré, vitt vin och tomater. Låt koka upp och lägg i buljongtärning, vatten och örter och låt puttra i ca 45 minuter - en timme under lock. Rör regelbundet och tillsätt mer vatten vid behov. Smaka av med salt, socker och peppar. Servera med nykokt spaghetti.

Inspiration: Markus Aujalay

Kommentarer
Postat av: Angelica

Önskar dig en riktigt god jul.. Hoppas att du varit snäll så du får många julklappar :)

2011-12-22 @ 17:02:19
URL: http://ilivingthedream.blogspot.com
Postat av: Vardaxlyx

Ser jätte gott ut!

Kramkram

2011-12-22 @ 21:04:29
URL: http://vardaxlyx.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0