Kanelhästar
Julbak nr 2 från denna helg då jag och mina två syskon bakade tillsammans - Kanelhästar! I originalreceptet ska det vara kanelhjärtan men jag tyckte det var roligare att baka dalahästar för att hylla mitt och mina syskons ursprung :)
ca 50 kakor
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 krm salt
200g kylskåpskallt smör
2 äggulor
Strösocker och kanel till garnering
Mät upp alla ingredienser till mördegen och arbeta för hand eller i matberedare. Låt degen vila kallt i minst 30 minuter. Om degen blir för hård efteråt kan du bearbeta den på bakbordet till den blir smidig igen. Kavla degen ca 2 mm tjock på mjölat bakbord. Ta ut hästar (eller vilken form du vill) med pepparkaksmått och lägg på bakplåtsklädda plåtar. Grädda kakorna i 200 grader i ca 7-8 minuter. Blanda socker med lite kanel och strö över kakorna så fort de kommit ut ur ugnen.
Inspiration: Aftonbladet, Härligt Hemma
ca 50 kakor
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 krm salt
200g kylskåpskallt smör
2 äggulor
Strösocker och kanel till garnering
Mät upp alla ingredienser till mördegen och arbeta för hand eller i matberedare. Låt degen vila kallt i minst 30 minuter. Om degen blir för hård efteråt kan du bearbeta den på bakbordet till den blir smidig igen. Kavla degen ca 2 mm tjock på mjölat bakbord. Ta ut hästar (eller vilken form du vill) med pepparkaksmått och lägg på bakplåtsklädda plåtar. Grädda kakorna i 200 grader i ca 7-8 minuter. Blanda socker med lite kanel och strö över kakorna så fort de kommit ut ur ugnen.
Inspiration: Aftonbladet, Härligt Hemma
Kommentarer
Postat av: anna
jag gjorde dom förra året, riktigt goda
Postat av: Sus
Det receptet tackar jag för! Gillar ju inte pepparkakor så värst.
Jag ska kolla igenom ditt andra goda när mer tid vill med mig!
Trackback