Kycklingrätt - LCHF

Denna rätt är en perfekt LCHF-rätt, bara att servera med grönsaker istället för kolhydrater. Och tvärtom för er som inte äter efter LCHF. Jag älskar som bekant kombinationen kyckling och bacon så det var nästan en självklarhet att denna rätt skulle bli en hit!

Idag är det fredag och jag önskar alla mina kära läsare en trevlig helg :)



Kycklingfiléer
200 g färskost, gärna med någon smak
1-2 paket bacon (beroende på hur mycket kycklingfilé du har)
Smör

Sås:
5 dl vispgrädde
100 gr smaksatt färskost
2 msk kycklingfond
1 tsk soja
Salt
Svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Linda baconet runt kycklingfiléerna. Bryn kycklingen hastigt på hög värme runt om i smör. Lägg därefter kycklingen i en ugnsfast form. Gör såsen direkt i stekpannan du stekte kycklingen i, låt det brynta smöret vara grunden till såsen. Tillsätt vispgrädde, färskost, fond och soja. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnsformen i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Kontrollera att kycklingen är helt genomstekt, den får ej vara röd. Servera kycklingen med en god sallad alternativit ris eller pasta.


Kommentarer
Postat av: Elin

Vad gör du?

2011-08-19 @ 14:06:26
URL: http://elinkristensson.blogg.se/
Postat av: Susanne P

Den maträtten lät väldigt god!

Ha en fin fredag!

2011-08-19 @ 15:19:02
URL: http://www.susannep.blogspot.com
Postat av: Sofie - Mamma till två små

Kyckling och bacon är alltid en fullträff :)

Bacon går till det mesta minsann :)

2011-08-19 @ 17:21:46
URL: http://lillgarden.blogg.se/
Postat av: Sanna

Vad gott det såg ut :)

Tack för kommentar i min blogg så jag hitta hit ;)

Kram

2011-08-20 @ 08:00:28
URL: http://sannaslillasida.blogspot.com/
Postat av: Postgårdsromantik

Bacon är verkligen en perfekt smaksättare. Grattis till ettårsdagen av Din blogg - här finns mycket gott att fördjupa sig i.



//Lena och Anders

2011-08-20 @ 10:30:06
URL: http://www.postgardsromantik.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0