Oxrulader med gräddsås
Har aldrig gjort oxrulader förut men det var ju dundergott. Visst tar det lite tid att göra rätten men den sköter ju sig självt så speciellt jobbig rätt är den absolut inte!
4 port.
6-8 skivor tunt skivad lövbiff
1 stor morot
1 gul lök
2 msk fransk senap
100 g bacon
50 g cornichoner
1 tsk salt
peppar
2 msk tomatpuré
1 liter oxbuljong (oxbuljongtärningar + vatten)
Gräddsås:
buljong från ruladerna
3 dl vispgrädde
1 msk svartvinbärsgelé
salt och peppar
Skala moroten och skär den i stavar. Skala löken och skär den i strimlor. Lägg ut köttskivorna och bred senap på dem och lägg en skiva bacon på varje köttbit. Lägg lök, morot och cornichoner längst ned på köttskivan. Salta, peppra och rulla ihop köttskivan. Fäst dem med tandpetare eller grillspett. Bryn ruladerna i stekpanna med smör på hög värme och lägg sedan ned dem i en stor kastrull. Fyll på med oxbuljong så det täcker och häll på tomatpurén. Låt köttet koka på låg värma i ca 45 minuter. Ta upp ruladerna och lägg dem åt sidan. Gör nu gräddsåsen i samma kastrull. Koka ned buljongen från ruladerna till 1/3 återstår. Tillsätt grädde, låt koka upp och smaksätt med gelé och eventuellt salt och peppar. Lägg tillbaka ruladerna och servera allt med pressad potatis och svartvinbärsgelé.
visst är dom ;D
- åh vad gott!
Åhh, va gott det ser, ska kolla om man kan äta det nån dag här hemma!<3
Coolt med en så bra matblogg, själv gillar jag också att laga mat, men mest att baka, så det blir det mest av!^^
Varför jag nu skrev de?;O<3
Kram!<3
Söt blogg, och maten ser mumsig ut. :)
Det ser asgott ut, kommer at pröva, garanterat, Kram
Svar. Hah, vi hade rätt ;)
Nu hoppas jag på att Madeleine går vidare med hjälp av ett av juryns "wildcard" :D