Pasta med tigerräkor
Denna rätt gjorde jag i helgen och den var mumsigt god! Jag tycker tigerräkor, gambas, räkor, hummer och kräftor är så himla gott. Denna gång blev det alltså tigerräkor med pasta, gott som sjutton och gillar man mat med lite sting i så gillar man denna rätt!
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2100748/images/2010/img_4536_110820752.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2100748/images/2010/img_4538_110820905.jpg)
4 port.
500 g linguini/spaghetti
500 g stora skalade tigerräkor
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 små peperoncino eller torkad chipotle
250 g körsbärstomater
3 msk persilja
salt
Koka upp lättsaltat pastavatten. Lägg i pastan och sätt timern på 1 minut innan pastan skall vara klar enligt anvisningen. Värm olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlök och peperoncino, fräs till de fått färg. Lägg i tigerräkorna, strö över salt och stek långsamt i 3-4 minuter. Ta upp räkorna och lägg dem på en tallrik. Plocka upp peperoncinon och släng dem. Lägg i tomater och persilja i räkspadet. Strö över lite salt. Låt puttra under lock i 5-8 minuter. Ta upp vitlöken och släng den. Ta upp pastan som är al dente och häll pastan i stekpannan med tomaterna. Låt koka i en minut. Viktigt att inte låta koka för länge. Blanda försiktigt ned tigerräkorna i pastablandningen. Servera med gott bröd, gärna med skagenröra! Bon Apetit!
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2100748/images/2010/img_4536_110820752.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2100748/images/2010/img_4538_110820905.jpg)
4 port.
500 g linguini/spaghetti
500 g stora skalade tigerräkor
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 små peperoncino eller torkad chipotle
250 g körsbärstomater
3 msk persilja
salt
Koka upp lättsaltat pastavatten. Lägg i pastan och sätt timern på 1 minut innan pastan skall vara klar enligt anvisningen. Värm olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlök och peperoncino, fräs till de fått färg. Lägg i tigerräkorna, strö över salt och stek långsamt i 3-4 minuter. Ta upp räkorna och lägg dem på en tallrik. Plocka upp peperoncinon och släng dem. Lägg i tomater och persilja i räkspadet. Strö över lite salt. Låt puttra under lock i 5-8 minuter. Ta upp vitlöken och släng den. Ta upp pastan som är al dente och häll pastan i stekpannan med tomaterna. Låt koka i en minut. Viktigt att inte låta koka för länge. Blanda försiktigt ned tigerräkorna i pastablandningen. Servera med gott bröd, gärna med skagenröra! Bon Apetit!
Kommentarer
Postat av: MATBLOGGEN
Jag gillar stark mat - Så gott !! :)
Trackback