Ost- och örtinbakad sejfilé
Precis som sig bör försöker jag äta fisk minst någon gång/några gånger i veckan och detta nya recept med sejfilé var väldigt gott och saftigt, serverades med kokt potatis.
4 port.
Potatis
ca 600 g sejfilé
1,5 dl grädde
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tomater
Valfri mängd champinjoner
Varlfri mängd oliver
1/2 paket frusen basilika
1 tsk oregano
100 g riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatis. Skölj och torka av sejfilé. Lägg fisken i en ugnsfast form. Häll grädde över fisken och strö på salt och svartpeppar. Skiva tomater och champinjoner. Fördela först champinjonerna och sedan tomaterna och oliverna över fisken. Krydda med basilika och oregano jämt fördelat över fisken. Strö över ost. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Servera med kokt potatis.
Inspiration: Lina Gebäck
- så gott!
Hejsan, fin blogg du har! :)
Jag har en nystartad blogg, och jag tänkte fråga om du vill titta in på den och ge förslag på ett ämne jag kan skriva om? Det kan vara vad som helst inom det som står i min header och som du är intresserad av! Tack så jättemycket på förhand för inspirationen! :)
Ha en bra dag!
Svar: Jaaa,visst är det mysigt och julpynta^^.
Typ första gången jag julpyntar i slutet på November,har annars envist hållt mej till början på December,men efter många om och men ifrån min 7 åriga son så fick jag ge efter^^.
Dottern (som fyller 3 år i mars nästa år) var rent förtjust i alla julsaker ^^.
Och grabben när han kom hem ifrån skolan utbrast: Men oh äntligen,inte en dag försent mamma ^^
Så smarrigt det ser ut.
Det är ju både gott och nyttigt!!
Låter som ett gott recept! Kommer att testa det redan i veckan. Du har många trevliga recept här så kommer nog bli till att hitta inspiration här :)
Kul att du tittade in i min blogg förresten. Alltid trevligt med nya läsare som tittar förbi.
till Holland, om du läste de andra inläggen så hade du vetat de eftersom att jag tjatar sönder de typ varje dag,...
den här ska jag göra, lita på det!
Fisk är gott och det där på bilden såg jättegott ut. Hmm.. valfri mängd oliver... blir nog noll (har lite svårt för oliver... petar inte bort men lägger inte till ;-))
Kraam från Mogi
Jag gjorde receptet och jag måste bara säga att det blev tokgott, och jag höll på att bli galen innan jag hittade din blogg igen så att jag kan laga det igen :)