Ny variant av spaghetti och köttfärssås

En ny variant av spaghetti och köttfärssås testades häromveckan. Mer grönsaker och örter i köttfärsen än jag brukar och den fick koka ihop med alla kryddor lääääänge. Efter smaktest kan jag tycka att den kunde ha haft lite mer sting i, så kanske lite mer sambal oelek nästa gång för ännu godare smak.
Här kan du hittade tidigare inlägg om köttfärssås för fler varianter.



4 port.

1 gul lök
1 msk olja
3 vitlöksklyftor
ca 500 g köttfärs
Rivna morötter efter tycke och smak
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
2 dl vatten
1 msk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 tsk sambal oelek
1 tsk socker
Salt
Svartpeppar
Spaghetti

Skala och finriv morötter. Finhacka lök. Hetta upp olja i en panna/gryta. Stek löken mjuk och pressa ned vitlöksklyftor. Bryn sedan köttfärs klar. Tillsätt morötter och buljongtärning. Rör ned tomatpuré och tillsätt krossade tomater och vatten. Låt koka upp. Smaksätt med basilika, oregano, timjan, sambal oelek och socker. Smaka av med salt och peppar. Låt köttfärsen sjuda i minst 20 minuter, gärna längre för godare smak. Servera med spaghetti och en god sallad.

Inspiration: Lina Gebäck

Kommentarer
Postat av: lovisa

Sv; ja de borde man ha! :)

2010-11-18 @ 22:32:14
URL: http://loviizas.blogg.se/
Postat av: Lizzy

vad gott =) var det enkelt att göra? =)

2010-11-18 @ 23:10:00
URL: http://lizzyochbecky.blogg.se/
Postat av: Artan

Hej, vad gör du i helgen då? :)

Kram!

2010-11-18 @ 23:46:01
URL: http://artanart.blogg.se/
Postat av: Liv

Oh det här receptet ska jag spara!

2010-11-24 @ 01:07:52
URL: http://blogg.aftonbladet.se/18116
Postat av: Annelie (anneghost)

Det där lät gott. Ska testa det :-) Åt riktigt god mat när jag var i Rom och särskilt en penne arrabiata, en sådan enkel rätt kan smaka så himla gott :-)

2010-11-24 @ 17:53:46
URL: http://blogg.aftonbladet.se/3207/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0