Egengjord chicken nuggets med currysås
Häromdagen gjorde vi hemmagjorda chicken nuggets med kycklinginnerfilé, till skillnad från friterade chicken nuggets som man kan köpa så kändes denna rätt väldigt mycket lättare och fräschare. En god currysås och ris gjorde rätten fulländad.
4 port.
Ris
ca 700 g kycklinginnerfilé
2 msk olja
2 ägg
1/2 dl ströbröd
2 dl sesamfrön
1 tsk salt
1 1/2 krm vitpeppar
2 msk smör
1 1/2-2 tsk curry
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1/2 creme fraiche
Sätt ugnen på 225 grader. Häll olja jämt fördelat på en plåt.
Koka ris. Ta fram två djupa tallrikar, vispa ägg i den ena tallriken och i den andra blandar du ströbröd, sesamfrön, salt och vitpeppar väl. Doppa kycklinginnerfilén i ägg och sedan bröd/frö-blandningen och lägg ned på plåten. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter. Vänd kycklingbitarna efter halva tiden med en stekspade.
Gör currysås enligt följande: Fräs smör och curry i en kastrull. Rör ned vetemjöl och vispa ned vatten, lite i taget. Tillsätt kycklingbuljongtärning, låt småkoka några minuter och tillsätt sedan creme fraiche. Servera chicken nuggets med ris och currysås och en god sallad.
Inspiration: Lina Gebäck
Tävla på min blogg! :) Lycka till!
Vad goda dem ser ut....
kanske kan testa med quornfilé - vad tror du om det?
Snö är underbart, vi i skåne har inte så mkt av det, men det är fördelen med Örebro, det finns snö på vintern :D
KRAM
Det såg gått ut! :D
Fin blogg!
fan va mumsigt ^^,
whoa vad den såg god ut! mums....
hehe nej, alla kan ju inte gilla harry potter =) det blir inte så bra då...hehe jag har inte ens läst böckerna, de e tydligen bättre än filmerna
japp, alltid lika kul! :D
sv: AA, hur mår du då:)?
Åh, dessa gjorde vi härom veckan, supergoda!
Emelie