Mazarintårta med sommarbär
150 g smör
300 g mandelmassa
3 st ägg (helst ekologiska)
0,5 dl vetemjöl
Smör och mandelspån till formen
2 dl vispgrädde
Färska bär
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.
4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.
5. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär.
Recept: Leila Lindholm
Jag tycker jordgubbar och hallon är de godaste bären, blåbär kommer på tredje plats. Vilken är din favorit?
ser riktigt gott ut!
några planer inför helgen?
Smarrigt!
Sv: Ja, det ska bli superskönt att bli sambos!
Oj, vilken smarrig tårta, nu blev jag baksugen :)
Hej!
tack för att du tittade in på min blogg =)
De är alltid kul med nya recept =)
denna såg inte så dum ut =)
Om de inte gör något så snor jag den till min blogg ;o)
Ha en otroligt bra dag
Mvh carina
varse god =)
jag tycker också om att baka och laga mat men så lägger man upp recept på bloggen men mina blogg läsare verkar så ointresserade av mina recept =(
Så jag blev glad över att du hitta dom =)
Jasså? då har du nog haft tur :)jag har haft två och båda två var helt urkassa..
sv: ja huset var jätte fint :) tårtan ser god ut ! :)
SV: Hehe ,ja, exakt :)
Tack för kommentaren!
Vilket smaskigt recept!!!
såg gott ut :)
har du haft ngn otur idag på frdagen den 13:e ? :P
åååhh vad gott!