Mozzarellafylld köttfärslimpa
Denna middag gjordes häromdagen, tycker det är så gott med köttfärslimpa. Dock tycker jag att man kan ha lite mer kryddor i rätten för den var lite för mild för min smak! God men lite mesig i smakerna helt enkelt.
Hoppas ni alla får en trevlig helg och glöm inte bort att tävla i min kaffetävling som ni hittar HÄR!
4 port.
1/2 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
ca 500 g nötfärs
2 scharlottenlökar
1 ägg
Salt
Svartpeppar
1 mozzarellaost
1/2 ask ruccola
Olivolja
1-2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 tsk soja
2 dl matlagningsgrädde
Sätt ugnen på 225 grader. Häll ströbröd och mjölk en stor bunke, låt svälla i fem minuter. Finhacka löken. Tillsätt nötfärs, lök, ägg, salt och peppar i bunken. Rör samman alla ingredienser i bunken. Lägg plastfolie på en skärbräda och platta ut färsen på folien. Hacka mozzarellan i bitar och strö ut i mitten av färsen. Lägg på ruccola. Rulla ihop till en rulltårta med hjälp av plastfolien. Pensla en ugnsfast form med olivolja och lägg över köttfärslimpan i formen. Droppa lite olivolja över köttfärslimpan. Sätt formen mitt i ugnen i ca 30-40 minuter. När köttfärslimpan är klar använder du skyn som bildas i formen som grund till såsen. Vispa upp skyn, vatten, kalvfond, soja och matlagninsgrädde i en kastrull. Låt koka upp och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen runt köttfärslimpan. Servera direkt med nykokt ris och gärna en god sallad.
Inspiration: Monica Ahlberg
ÅÅÅH!!!
Vad det ser gott ut med sås och allt... Vill ha.
Kramar du duktiga / Jane
Gott :)
Ja filmen var superbra! :)
tack så hemskt mycket!
Hej, skoj att du kikade in hos mig och lämnade en kommentar!
Tyvärr var tävlingen inget för mig. Jag dricker nämligen inte kaffe.;-)
Godmorgon..Gott..Ha en skön lördag..
Ser riktigt smarrigt ut, kanske man ska bjuda karln på nån kväll :)
Kika in bilderna från Modevisningen jag var på igår. Önskar dig även en fin vårdag! KRAM