Kycklinggratäng med salami och basilika

I fredags gjorde vi en rätt vi gjort förut här hemma men som hela familjen älskar, kycklinggratäng med salami och basilika. Vi gjorde rätten på 1 kg kycklingfilé så då räckte den till oss tre plus flera matlådor - perfekt!
 
 
4-5 port.

ca 700g kycklingfilé
ca 100g salami
2 vitlöksklyftor
250g cocktailtomater
1 kruka basilika
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
2 msk kycklingfond
Salt och peppar
ca 2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna i bitar, salta och peppra dem och bryn dem i lite smör i en stekpanna. Pressa ner vitlöksklyftorna och låt dem fräsa med en stund. Lägg kycklingen i botten av en form, och skär salamin i bitar och lägg ovanpå kycklingen. Halvera cocktailtomaterna som du placerar ovanpå kycklingen. Strimla basilikabladen och strö detta ovanpå salamin. Strö sist på den rivna osten. Rör ihop créme fraiche med grädde och kycklingfond, och häll detta över gratängen, ovanpå osten. Gratinera i mitten av ugnen i  15-20 min tills osten har fått fin färg. Servera med ris och sallad.

Kommentarer
Postat av: Jennie

Vilket gott recept och verkar ganska smidigt oxå väl?
Kanske man ska göra till mat imorgon. Älskar grytor och dyl som man blandar ihop och in i ugnen, eller mat som sköter sig själv lite. Passar mig perfekt:)
Ha en fin kväll.
Kram Jennie

Svar: Ja väldigt smidigt när middagen sköter sig själv i ugnen :)Ha en det så bra du också Jennie!
Kram Camilla på Coquina
Camilla


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0