Storfärsbiff i tomatsås

Vi åt en väldigt god maträtt som vi fick med matkassen häromdagen, då det var blandfärs vi använde oss av blev rätten saftig och god. Sonen tittade först skeptiskt på maten men när han väl smakade åt han med god aptit. Väldigt god även dagen efter i matlåda. 
 
 
4 port.
 
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g blandfärs
1 ägg
1 1/2 dl riven ost
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk basilika
1 tsk oregano
390 g pastasås med basilika

Sätt ugnen på 200°C. Häll ströbröd och mjölk i en bunke, rör om och låt svälla några minuter. Blanda ner färs, ägg, ost, salt, peppar och örter. Låt smör bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i färsen och platta ut den till en stor biff ca 18 cm i diameter (för 4 port). Stek på medelvärme ca 5 minuter under lock. Vänd biffen och häll på pastasåsen. Låt sjuda några minuter till utan lock till biffen är klar. Servera med potatis eller pasta och sallad.

 Inspiration: Ica.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0