Kladdkaka

Ännu ett recept på kladdkaka har provats och denna utlovade man dessutom var världens godaste :)
Kladdkakan var verkligen god och hög men som vanligt blir mina kladdkakor lite för torra i kanterna så med facit i hand skulle jag tagit ut kakan några minuter tidigare ur ugnen. 
Kladdkakan mår bara bra av att stå till sig i kylen några timmar innan servering och kan med fördel ätas av efter några dagar i kylen.
 

Sonen ville hjälpa till att ha florsocker på kladdkakan!
 
 

200 g mjukt smör

4 dl socker

4 ägg

3 dl mjöl

1 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

100 g mörk choklad

 

Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i smeten. Smält chokladen och rör till sist ner den. Häll smeten i en smord och bröad form på ca 20 cm. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Ställ kallt några timmar innan servering. Servera med grädde!

 

Inspiration: Bakverk & Fikastunder 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0