Kladdkaka

På kort tid har jag gjort två olika kladdkakor - en med mörk choklad och en med jordnötter i kolasås. Båda var väldigt goda och kommer garanterat att bakas igen!
Med en nyfödd bebis hemma blir det många besökare som vill komma och hälsa på och då är denna kladdkaka med mörk choklad perfekt då den är både snabblagad och smarrig! Den andra kladdkakan får du recept på en annan dag!
 
 
50g smör
½ dl matolja 
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
50g mörk choklad 70 %
 
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Servera kladdkakan med nyvispad grädde.
 
Inspiration: Leila Lindholm

Kommentarer
Postat av: Katarina

Mums :)

2013-05-22 @ 14:28:16
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0