Färskpotatissallad

För några veckor sedan när vi hade gäster på besök grillade vi kycklingfilé som vi marinerat i en chipotlemarinad. Till denna kyckling serverades en färskpotatissallad som var väldigt god och som kommer få agera tillbehör till flera grillningar i sommar.
 
 
1 kg färskpotatis (eller delikatesspotatis)
3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
Salt och peppar
50g mandelspån
100g rädisor
250g sparris
1 salladshuvud (t ex romansallad)
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisen och dela dem om du vill. Pressa vitlök och blanda med olivolja i en bunke och vänd rund potatisen. Lägg på en ugnsplåt, salta och peppra generöst. Ugnsrosta potatisen i ca 30 minuter till den är mjuk. Vänd runt potatisen efter halva tiden. Skär bort det träiga på sparrisen. Koka upp saltat vatten och låt sparrisen koka 1,5 minut, slå sedan av vattnet. Skiva rädisorna och lägg stora bitar av salladen i en stor skål. Häll över potatisen, rädisorna och sparrisen. Strössla över mandelspån och servera direkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0