Pasta med kräftstjärtar

Denna maträtt gjorde maken förra veckan och den var så smarrig. En vardagsrätt som är enkel, snabblagad och god - perfekt för en småbarnsfamilj med andra ord.
 
Nu är det bara några få veckor kvar innan lillebror kommer till världen och vi blir tvåbarnsföräldrar, förberedelserna pågår för fullt även om det mesta finns hemma sedan storebror föddes. Ny vagn inhandlades dock för några dagar sedan och storebrors bebiskläder är nu tvättade och sorterade. Snart ska även BB-väskan packas och spjälsängen bäddas!
 
 
3 port.

Pasta
1 burk kräftstjärtar
1 vitlöksklyfta
1/2 citron (saften)
Lite sambal oelek
1 dl grädde
1 msk hummerfond
200 g philadelphiaost
Salt och peppar

Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Lägg kräftstjärtarna på en tallrik och pressa citronsaft från en halv citron över kräftstjärtarna. Häll i smör i en stekpanna och tillsätt philadephiaost, en pressad vitlöksklyfta, sambal oelek och grädde. Rör om och låt sjuda. Smaka sedan av med hummerfond, salt och peppar. Låt sjuda några minuter till. Dra kastrullen åt sidan när pastan är klar (den ska vara al dente). Häll i kräftstjärtarna med citronsaften och häll i pastan, rör om och servera direkt.

Kommentarer
Postat av: Carina

Åh vad gott det lät!! Måste jag handla hem till nästa gång!!

Kram!

2013-03-20 @ 12:43:23
URL: http://www.familjenhenemo.blogg.se
Postat av: Anna Lundkvist

Låter ju helt underbart. Ska absolut testas!

2013-03-20 @ 16:33:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0