Rimbobullar

Till sonens kalas i juni bakade jag Rimbobullar för första gången och mums vad gott det var, dessutom enkla att baka och perfekta att fylla frysen med, bara att ta fram en stund innan servering så är de som nybakade.
 
 
20-25 bullar
 

25g jäst

2 dl kall mjölk

200g rumsvarmt smör

2 msk socker

2 tsk vaniljsocker

ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:

75g smör 

2 msk socker

2 tsk vaniljsocker

Pensling:

uppvispat ägg

Garnering:

1 dl florsocker

1 msk vatten

 

Sätt ugnen på 250 °. Smula ner jästen i en degbunke eller köksmaskin. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig. Klicka ner smöret i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg. Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40×40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk. Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.

 

Inspiration: Matplatsen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0