Jordgubbspaj

Denna smarriga jordgubbspaj i små ugnsformar serverades här hemma efter en grillmiddag. Smuldegen gjorde jag på känsla så jag ska försöka återskapa hur jag gjorde, nackdelen när man inte skriver ner receptet på en gång. Trevligt att servera pajen i små ugnsformar (dessa från Le Creuset) så alla får en varsin. Serverade pajen med kall  marsansås.
 
 
4 små ugnsformar
 
1 liter jordgubbar
Lite potatismjöl och socker
100g rumstempererat smör
2 dl vetemjöl
1/2-3/4 dl strösocker
Pärlsocker
 
Skölj och rensa jordgubbarna och dela dem. Lägg jordgubbarna i en bunke och häll lite potatismjöl och socker över jordgubbarna och blanda runt. Blanda mjöl och socker i en annan bunke. Dela smöret i tärningar och finfördela smöret med mjölblandningen med händerna tills det bilar den smulig deg. Lägg jordgubbarna i botten på de ugnsfasta formarna och toppa med smuldegen. Avsluta med att strössla lite pärlsocker över smuldegen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0