Grilltillbehör

Tidigare i veckan grillades det för fullt och här kommer recept på två av tillbehören - potatisen och en av såserna. Vi grillade kycklingfilé och fläskfilé som vi åt med färskpotatis, sallad, bearnaissås och madeirasås. Såsen passade bra till både kycklingen och köttet men jag kan tänka mig att den passar ännu desto bättre med ett rött kött då såsen är lite mustig. Väldigt smarrig middag var det i alla fall!
 
 
Potatis!
 
Lagom mängd färskpotatis
Flingsalt och peppar
Olivolja
Persillade
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisen och dela den på mitten. Lägg potatisen på en ugnsplåt. Häll olivolja, lagom mängd persillade, rikligt med flingsalt och peppar och blanda runt potatisen i oljan och kryddorna. Stek potatisen i mitten av ugnen i ca 30 minuter, till potatisen är mjuk.
 
Madeirasås!
 
5 dl vispgrädde
2 msk soja
1 dl madeira
2 msk kalvfond
Svartpeppar
Salt
Maizena vid redning
 
Rör ihop alla ingredienserna till såsen och koka ihop. Red eventuellt med lite maizena.
 
Inspiration madeirasås: Lindas Goda
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0