Fisksoppa

En ny fisksoppa provades häromdagen, i denna kan man ha vilken fisk och/eller skaldjur man önskar men vi valde denna gång att endast göra soppan på lax. Jag föredrar ofta soppor som är lite mer rinniga, denna är ganska tjock i konsistensen. Men smaken var god och extra roligt att vi hämtat dillen från vårt eget lilla land ute i trädgården.
 
 

4 port.

 4 laxfiléer

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 burk outspädd tomatsoppa (Findus, 490g)

3 dl vispgrädde

1 1/2 dl vatten

1/2 dl finklippt dill

Salt & vitpeppar

 

Hacka lök och vitlök och låt det fräsa i lite smör i en gryta. Häll på vatten och grädde och koka upp. Lägg i fisken och låt sjuda på medelvärme 5-10 min till fisken är klar. Häll på tomatsoppan och hackad dill. Smaka av med salt & peppar och låt puttra en liten stund. Servera med aioli och ett gott bröd.

Inspiration: Matplatsen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0