Currypanerad rödspätta

För någon vecka sedan gjorde vi currypanerad rödspätta med en räkröra till middag. Vi hade fryst rödspätta i frysen som funkar alldeles utmärkt att använda till denna maträtt. Jag älskar rödspätta och med räkröra till blev denna rätt väldigt mumsig och jag kommer absolut att göra den igen. Tänk på att curry är ganska starkt så vill man ha mindre hetta bör man ta lite mindre curry.
 
 
4 port.
 
ca 600g rödspätta
1 ägg
1,5 dl ströbröd
1,5 msk curry
1 tsk salt
Svartpeppar
 
1 burk räkor i lake
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
2 msk hackad dill
salt och peppar
 
Tina fisken om den är fryst. Vispa upp ägget till paneringen i en djup tallrik. Blanda ströbröd, curry, salt och peppar i en annan djup tallrik. Vänd fisken först i ägget och sedan i ströbrödet. Stek fisken gyllenbrun i omgångar i smör, ca 2 minuter på varje sida. Häll av räkorna för att göra räkröran. Blanda creme fraiche med majonäs och hackad dill. Rör ner räkorna. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering. Servera rödspättan med räkröran och kokt potatis.
 
Inspiration: ICA.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0