Tomatbräserade kycklingben med ris

Igår hämtades en ny matkasse och sonen fick välja vilken av rätterna vi skulle laga till måndagsmiddag. Han valde tomatbräserade kycklingben med ris och den rätten fick verkligen massa tummen upp av hela familjen. I receptet står ca 1,2 kg kycklingben men den snälla matkassen gav oss kycklingben i två förpackningar på ca 950g så vi valde att använda en av förpackningarna och den andra åkte in i frysen. Denna förpackning räckte till middag för oss tre igår plus 2,5 matlåda - perfekt. Kycklingben är lite pilligt men smaken är ju väldigt god och köttet blir väldigt mört. Denna kommer vi absolut göra igen!
 
 

4 portioner ris

 

1/2 rödlök

1 vitlöksklyfta

ca 1 kg kycklingben

Salt och peppar

400 g hela tomater

2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning och fond)

2 msk soja

1 gul paprika

2 msk frysta örter (provencalska)

 

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn kycklingbenen i olja, salta och peppra. Tillsätt löken och låt den få färg. Häll i tomater, buljong och soja. Låt sjuda under lock ca 10 minuter eller tills kycklingbenens innertemperatur är 82˚C. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.Skär paprikan i bitar. Vänd ner dem och örterna, smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ytterligare någon minut. Servera kycklingbenen med riset.

 

Inspiration: ICA


Kommentarer
Postat av: Jennie

skönt när maten räcker till så mycket mer än vad det står. Likadant för mig när jag hade matkasse av ett matkasseföretag. Blev hur mycket mat som helst!
Ha en fin kväll. Kram Jennie


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0