Pepparkakscheesecake

Dagen innan julafton gjorde jag en pepparkakscheesecake, en favorit här hemma hos oss och som vi försöker att göra så ofta som möjligt varje december. Vi blev dock så proppmätta av all julmaten så vi struntade i efterrätt. Kakan har istället kunnat avnjutas av oss under förra veckan och att den stått i frysen i några veckor innan dess gjorde absolut ingenting, den var precis lika god som nygjord. Har ni inte testat denna ännu rekommenderar jag er att göra det, perfekt om ni har pepparkakor kvar från i julas hemma!
 
 
Botten :
30 stycken pepparkakor
75-100  gram smör
1 msk strösocker

Fyllning:
200 gram Philadelphiaost
3 st äggulor
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1 apelsin (skalet)

Gör så här:
Mixa pepparkakorna till smulor. Smält smöret och häll i 1 msk socker o rör om tills det blandar sig.
Platta ut smör/pepparkakor i en form med avtagbar kant.
Vispa äggula, socker, vaniljsocker och färskost i en bunke. Vispa grädde i en annan bunke till ett fast skum. Vänd sedan ner äggblandningen i grädden. Riv ner skalet av apelsinen i detta och rör om. Vänd sedan över på pepparkaksdegen och låt stå i frysen minst 4 timmar innan servering. Njut!

Inspiration: Jennys matblogg


Kommentarer
Postat av: Pernilla.R

Ser mumsigt ut!
Tack för kommemtaren på min blogg!

2013-01-14 @ 22:16:28
URL: http://www.pernillastankar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0