Daimpaj med citrongrädde

Igår skrev jag om den räksoppa som vi bjöd våra vänner på förra helgen och här kommer fortsättningen - efterrätten! Den var väldigt god och extra smarrig blev den med citrongrädde till. Denna kommer vi absolut att göra fler gånger!
 
 
3 dl vetemjöl
125g rumstempererat smör
2 msk socker
1 äggula
 
Fyllning :
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100g smältsmör
1 krm salt
 
Garnering: 2 stycken hackad dubbeldajm
 
Serveras med citrongrädde - vispad grädde med rivet citronskal i.
 
Ställ ugnen på 150 grader. Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten och tryck ut i formen. Förgrädda i 10 minuter. Smält smöret och låt svalna. Rör samman ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt. Vispa till sist ner det smälta smöret. Häll upp blandningen i pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Hacka daimen och strö över medan kakan är varm. Låt sedan svalna och servera pajen med en klick citrongrädde.
 
Inspiration: Jennys Matblogg

Kommentarer
Postat av: Katarina

Mums, så gott det ser ut!

2013-01-28 @ 10:14:54
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Simone

åh ser riktigt gott ut och vad gott de låter med citrongrädde.aldrig testat tidigare

2013-01-28 @ 10:55:28
URL: http://www.smulansbakblogg.blogspot.se
Postat av: Jennie

Lät ju jätte gott! Måste skriva ut recept på denna för den ska provas:)
Ha en fin dag.
Kram Jennie


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0