Kassler i currysås med klyftpotatis

Häromdagen tillagades en ny maträtt som hela familjen gav tummen upp för - kassler i currysås med klyftpotatis. Dessutom god att äta dagen efter då middagen gav två matlådor. Undvik dock att frysa in maträtten då potatis inte blir någon höjdade efter den varit fryst enligt mitt tycke.
 
 
4-5 port.
 
ca 600-700g kassler
Potatis och morötter
1 tsk curry
2 msk tomatpuré
1 dl creme fraiche
1,5 dl vatten
Olivolja
Havssalt
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis och morötter, skär i stavar/klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och strö över havssalt. In i ugnen i ca 30 minuter. Skär kassler i strimlor. Stek kasslern i lite smör i en stor stekpanna. Tillsätt curry och tomatpuré. Efter kasslern fått lite färg tillsätter du creme fraiche och vatten. Låt småputtra till potatisen är klar. Servera rätten med en god sallad.
 
Inspiration: Citygross

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0