Kyckling och räkor i saffransås
Denna rätt kanske inte ser så mycket ut för världen men den var riktigt god, lite annorlunda blandning med både räkor och kyckling men det funkade jättebra. Sen är ju saffran så gott i matlagning tycker jag, särskilt lyckat så här när man närmar sig juletider!
3-4 port.
1 grillad kyckling
500g räkor med skal (200g skalade)
1/2 påse saffran
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1/2 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
1 tsk örtsalt
1/2 krm cayennepeppar
1/2 påse saffran
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1/2 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
1 tsk örtsalt
1/2 krm cayennepeppar
Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Skala räkorna. Koka pasta enligt förpackningens instruktioner. Fräs saffran och vitlök i smör i en gryta. Rör i kyckling. Tillsätt créme fraiche, vin, tomatpuré, örtsalt och cayennepeppar. Låt allt koka i ca 2 min. Ta bort grytan från plattan och tillsätt räkor och den nykokta pastan. Servera med en god sallad.
Inspiration: Arla.se
Kommentarer
Trackback