Torsk med räkor och dill
Imorgon avslutas min tävling så skynda in HÄR och tävla!!
Den här maträtten tillagades för några dagar sedan och hela familjen åt med god aptit. Vi hade torskbitar i frysen och hittade detta recept på webben och tillagade alltså torsk med räkor och dill med kokt potatis.
400-600 g torskfilé
1/2 purjolök
1 ½-2 dl crème fraiche
½ dl grädde
1-1 ½ dl vitt vin eller matlagningsvin
1 dl dill
Salt och svartpeppar
1 burk räkor
Värm ugnen till 225 grader. Smörj en ugnsfast form med smör. Finstrimla purjolöken och bred ut ett lager (hälften) i botten av formen. Skiva, om det behövs, fiskbitarna och lägg dom ovanpå. Lägg resten av den strimlade purjolöken överst. Värm crème fraiche och grädden tillsammans med det vita vinet. Finhacka dillen och vänd ner den i såsen. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll av räkorna och tillsätt till såsen. Häll såsen över fisken i formen. Baka fisken i ugn i ca 15-20 minuter.
Inspiration: Monika Ahlberg - mathem.se
Va glad jag blir att det går att ta med en sån liten! Hur var det med vaccination mot gulsot på sonen? :) hur gick flygresan osv? Berätta gärna lite!! Är ju nybörjare :D kul med tävling nog aldrig varit med och tävlat! Ska kika :) kramar Fanny
Mycke trevliga recept. Torsken ska jag prova.
Snabb och enkel maträtt!! Låter jättegott!!