Te-provning

Vi har haft te-provning här hemma. Som jag har skrivit om tidigare är jag Buzzador och nu har jag fått äran att testa tre olika te-sorter från Lipton. Ett grönt te och två svarta te-sorter. Två av dem hade jag testat förut men den gröna sorten var en nyhet för mig.

Visste ni att det var den skotske adelsmannen Sir Thomas Lipton som skapade Lipton i slutet på 1900-talet när han köpte sin första te-plantage i afrikanska Ceylon. Allt te kommer från Camellia sinensis, en liten vintergrön buske med vita blommor som odlas i varma länder såsom Kina, Kenya och Indonsesien. En tebuske kan producera te av hög kvalitet i mellan 60-80 år. Det som skiljer grönt mot svart te är hur de behandlas efter plockningen. Grönt te hettas upp direkt efter plockningen till skillnad från svart te ska vissna, rullas och luftas för att låsa in smaken.

Tips för att få en perfekt kopp te:

- Du bör använda färskt, kallt vatten
- Optimal vattentemperatur är 100 grader för svart te och 90 grader för grönt te
- Placera te-påsen i koppen innan du häller i vattnet
- Öka mängden te-påsar istället för bryggtiden om du vill ha starkare te
- Förvara te på en torr och mörk plats

Lipton Earl Grey Tea
Earl Grey är en av de mest kända och populära te-sorterna. Namnet kommer från Charles Grey (1764-1845) som var Storbrittaniens premiärminister. Teet är traditionellt en blandning av Ceylon- och Kinateer parfymerade med bergamottolja som utvinns ur en slags citrusfrukt.

Lipton Green Tea Mandarin Orange
Green Tea Mandarin Orange är ett kryddat grönt te utan bitter eftersmak. Den bjuder på naturens energi, hälsa och livskraft vilket gör det till ett utmärkt alternativt för dig som är intresserad av att pigga upp både kropp och sinne; grönt te har en avslappnande effekt, ger sinnesfrid och balans.

Lipton Forest Fruit
Forest Fruit är ett kryddat svart te med fruktiga smaker och fruktbitar. Teerna i produktfamiljen Lipton Fruit får sin smak från solen och naturen. De ger vidare sin energi i form av fruktiga och bäriga tealternativ.







Betyg:

Jag och maken hade tidigare testat Earl Grey och Forest Fruit men det gröna teet med smak av mandarin och apelsin var en nyhet för oss. Dock var det just nyheten som får tummen ned av oss båda. Earl Grey är den smaken som vi båda tycker är godast och Forest Fruit är vi oense om då jag gillar smaken men inte maken. Ett litet minus till Earl Grey då den glatta te-påsen gör det svårt att hantera när man ska ta ur och krama ur te-påsen.

Vill du också bli en Buzzador och få testa nya och befintliga produkter? Gå in på www.buzzador.com och anmäl ditt intresse. Jag tycker det är jätteroligt att vara buzzador och har hittills fått testa barnyoghurt, barnsalvor, tapas-produkter, parmesan och balsam. Att vara buzzador innebär att du ska prova produkterna och berätta för dina vänner om produkterna. Har du en blogg, facebooksida eller andra sociala medier är det perfekt för dig som är buzzador att få ut ditt budskap om produkten.

Kommentarer
Postat av: anna

det e gott med te

2012-03-31 @ 19:57:41
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0