Italienska köttbullar

En ny matkasserätt som var väldigt smakrik och god. Maken tillagade denna och jag och maken åt den med god aptit. Sonen åt köttbullarna men såsen var lite för stark för sonens smaklökar så den skippade han. En perfekt vardagsrätt.



4 port.

3 msk ströbröd
40 g taco kryddmix
1 dl vatten
1 ägg
2 vitlöksklyftor
4 port pasta (gärna fusilli)
salt och
peppar
ca 500 g
nötfärs
1 burk chunky tomato salsa (à ca 350 g)

Blanda ströbröd, kryddmix, vatten och ägg i en bunke. Pressa vitlöksklyftorna och blanda i. Låt svälla ca 5 minuter. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastavattnet och krydda med salt och peppar. Blanda färsen med ströbrödsblandningen. Forma färsen till 4 köttbullar per portion och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn bullarna runtom ca 3 minuter. Sänk värmen och stek dem ytterligare 5–8 minuter. Häll bort stekfettet, tillsätt salsan och låt den bli varm. Servera köttbullarna med pastan.

Inspiration: ICA.se

Kommentarer
Postat av: Lotta, klädtokig småbarnsmamma!

Mmmm, tack för tipset! Idetorka på mat just nu =P



Vad händer idag då? =)

2012-06-11 @ 09:48:41
URL: http://lillgrodanskrypin.blogg.se/
Postat av: Sanna

Låter jättegott!
Men måste undra, på vilket sätt är dom italienska? :)

2012-06-23 @ 19:46:28
URL: http://liamochsagasmamma.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0