Trattorian

Tidigare i veckan besöktes gamla restaurang Kungsholmen som nu bytt namn till Trattorian och ändrat inriktning till en italiensk restaurang. Trattorian tillhör F12-gruppen med Melker Andersson i spetsen. Inredning i restaurangen var helt omgjord och man har verkligen lyckats fånga en italiensk miljö där inne. Som alltid när man äter på italienska restauranger är det svårt att veta hur stora portionerna är - orkar man äta fyra rätter som menyn är utformad eller är tanken att man ska dela på rätterna som italienarna gör? För att slippa fråga servitören om detta hade det varit bra om det framkommit i menyn hur kockarna tänkt sig eller skrivit om rätterna är halva eller hela, jag saknar också mer information om rätterna till exempel om det ingår såser till varmrätterna.
 
Till förrätt tog vi in en ekplanka med italienska charkuterier med tillbehör. Olika sorters salami, parmaskinka, lardo och tillbehör som tomat, melon, oliver, syltlök och ruccolakräm. Väldigt gott och mättande trots att vi var fyra personer som delade på förrätten.
 
Till förstarätten (primi) tog vi in två rätter som vi fyra personer delade på - gnocchi con salsiccia (gnocchi med innehållet av salsiccia-korv) och risotto alla milanese (saffransrisotto med oxmärg). Två väldigt goda rätter, perfekta att dela på för att orka även varmrätt.
 
Till varmrätt tog vi in lite olika rätter - branzino alla griglia (träkolsgrillad havsabborre), zuppa di pesce (ligurisk fisk- och skaldjurssoppa) och involtini con salame (entrecôterullader och salami i rödvinsky). Jag åt den sistnämnda rätten och den var väldigt god, åt den med rostad potatis, salami och rosmarin som tillbehör. Havsabborren var god och det var fisksoppan också men väldigt, väldigt stark - puh!
 
Endast en efterrätt togs in - cannoli al limone (citronmoussefyllda mandelstrutar) som var väldigt goda och en fräsch efterrätt.
 
Summa summarum - En mysig restaurang med många goda rätter på menyn. Minus för det relativt dyra priset på maten och servitriser/servitörer behöver några månader till på sig att komma in i arbetet då de gav ett lite osäkert intryck. Ett stort plus för att restaurangen är barnvänlig med barnstolar och kritor och målarpapper till barnen samt barnmeny (sonen tog en pizza margerita). Skulle jag gå dit igen skulle jag gärna testa på någon av pastarätterna då vi ej testade detta denna gång.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0