Torsk med citronsås

   Denna rätt har jag skrivit om en gång förut men den är så smarrig att jag vill påminna er om denna goda fiskrätt. Torsk med krispigt täcke serverat med färskpotatis och citronsås som vi åt häromdagen. Hela familjen gillar denna rätt och för oss som äter väldigt mycket lax är det perfekt med en torsk-rätt som alla gillar.
 
 
ca 600g torsk
ca 900g potatis
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
25g smör
1 tsk paprikapulver
1 dl ströbröd
0,5-1 dl riven ost
1 citron
3 dl gräddfil
Tina fisken om den är fryst. Sätt ugnen på 200˚C. Skala och koka potatisen. Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Smält smör i en kastrull. Rör ner paprikapulver, ströbröd och ost. Fördela brödblandningen över fisken. Stek mitt i ugnen cirka 15-20 minuter. Riv skalet av citronen och skär den i klyftor. Blanda gräddfil och citronskal, smaksätt med salt och peppar och ställ kallt till servering. Servera fisken med potatis, citronsås och citronklyftor.

Inspiration: ICA.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0